Saffransdoftande musselsoppa

Saffransdoftande musselsoppa
Foto: TV4

En härligt matig soppa med mycket smak. Den är heller inte svår att tillaga. Saffran ger soppan även en vacker tilltalande färg.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 40 färska blåmusslor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 gul lök
  • 2 schalottenlökar
  • 25 g smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 paket saffran, 1/2 g
  • 2 dl fiskbuljong
  • 4 dl vispgrädde
  • färsk koriander eller dill

Gör så här

  1. Skrubba musslorna väl. Lägg dem i en stor kastrull med vin, finhackad lök, schalottenlök och smöret. Vrid ett par varv med pepparkvarnen. Lägg på ett lock och koka upp, skaka kastrullen då och då. Koka ett par minuter. Släng de musslor som inte öppnat sig.
  2. Ta upp musslorna och ta dem ur sina skal, men spara några skal till garnityr.
  3. Sila spadet ner i en kastrull. Tillsätt saffran och fiskbuljong, låt koka ca 10 minuter. Häll på grädden och låt koka ytterligare en liten stund, smaka av och red eventuellt av med lite arrowrot. Lägg i musslorna. Koka upp och fördela soppan i varma sopptallrikar. Garnera med färsk koriander eller dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept