Saffranscouscous

Saffranscouscous
Foto: TV4

Det är gott att servera varm couscous, doftande av saffran, tillsammans med tärnade tomater. En riktig färgklick på det gröna julbordet!

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl couscous
  • 4,5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit vinäger
  • 10 färska basilikablad
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skålla, skala och tärna tomaterna grovt. Skala och hacka vitlöken och hacka basilikabladen grovt. Koka upp grönsaksbuljong med saffran. Ta av kastrullen från värmen, häll i couscousgrynen och låt dem svälla i 5 minuter. Rör ner salt och smör.
  2. Blanda samman olja och vinäger och värm försiktigt i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner tomaterna, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg upp couscousen som en rand med ett hål i mitten. Fyll utrymmet i mitten med tomatblandningen och strö över den hackade vitlöken och basilikabladen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept