Saffranscheesecake

2 december 2009
Saffranscheesecake
Foto: TV4

En verkligt lättlagad dessert med julens alla goda smaker. Bottnen smakar pepparkaka och fyllningen saffran.

10
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 180 g pepparkakor
  • 75 g smör
  • 4 dl crème fraîche
  • 3 ägg
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 dl socker
  • lite raspat citronskal
  • 0,5 g saffran (ett kuvert)
  • pudersocker
  • tinade björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant och ställ den kallt en stund i kylen.
  2. Vispa ihop crème fraîche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda kakan i 20–25 minuter eller tills den stelnat.
  3. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade lättsockrade björnbär eller annan frukt.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept