Saffranscheesecake

Saffranscheesecake
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Saffranscheesecake

10 ingredienser

En verkligt lättlagad dessert med julens alla goda smaker. Bottnen smakar pepparkaka och fyllningen saffran.

Ingredienser

portioner
  • 180 g pepparkaka
  • 75 g smör
  • 4 dl crème fraîche
  • 3 ägg
  • 1 msk citron, saft
  • 0,5 dl strösocker
  • citronskal, raspat
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • pudersocker
  • tinade björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant och ställ den kallt en stund i kylen.
  2. Vispa ihop crème fraîche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda kakan i 20–25 minuter eller tills den stelnat.
  3. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade lättsockrade björnbär eller annan frukt.