Saffransbröd

Saffransbröd
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 75 g jäst
  • 300 g smält smör
  • 250 g strösocker
  • 1,1 kg vetemjöl
  • 200 g russin
  • 2 msk konjak
  • 0,75 g saffran (1 1/2 paket)
  • 0,5 msk salt
  • 1 vaniljstång
  • 1 ägg (till pensling)

Gör så här

  1. Värm mjölk, smör, saffran och vaniljstång till 37°. Rör ut jästen i degspadet och tillsätt socker och konjak. Blanda saltet med mjölet och rör ner det, arbeta samman degen och tillsätt slutligen russinen.
  2. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter. Vält ut degen på bordet och dela i bitar som formas till lussekatter. Låt jäsa på plåt till dubbel storlek.
  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 10 minuter eller tills de fått gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept