Saffransglaserade lökar

ca 30
Saffransglaserade lökar
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Honungsglaserad silverlök  med saffran. Godare än så blir det inte!

10 januari 2016
Visa mer
ca 30

Du behöver

  • 4 gula lökar (gärna silverlök om det finns)
  • 50 g olja
  • 2 msk honung
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 20 g färsk persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och halvera löken.
  2. Stek löken gyllenbrun i olja och tillsätt honungen på slutet så den ger en karamelliserad yta.
  3. Vänd löken och tillsätt buljongen och saffran. Koka detta långsamt ungefär i 10 minuter tills löken är mjuk.
  4. Ös löken med buljongen under kokningen, avsluta med hackad persilja och salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept