Klassisk crêpefyllning

Klassisk crêpefyllning
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Klassisk crêpefyllning

9 ingredienser

Crêpes går att variera och här får du en variant.

Ingredienser

Fransk crêpessmet:

  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk smör (el. margarin)

Fyllning:

  • ost, riven
  • 4 skivor salami (eller bacon), till en crêpes
  • 1 ägg, till en crêpes

Gör så här

  1. Blanda först mjöl och salt i en skål.
  2. Häll sedan i mjölken och sockret. Vispa allt till en slät smet.
  3. Vispa sedan ner ett ägg i taget. Crêpessmeten blir extra bra om den får stå svalt i ca 30-60 minuter.
  4. Smält smör alt. margarin i en stekpanna och vispa ner det flytande i smeten. När du har gjort det har du även smörjt pannan inför stekningen.
  5. Grädda pannkakorna på medelhög värme. Häll smet i pannan och vicka så att den rinner ut till kanten.
  6. Vänd på pannkakan när smeten har "stannat".
  7. Trava crêpes med smörpapper mellan lagren.
  8. Sätt ugnen på 175 grader.
  9. Lägg ost och salami eller bacon, samt ägg på pannkakorna. Rulla ihop och lägg i ugnsfast form.
  10. Strö lite ost över crêpsen och gratinera i ugnen tills de fått en gyllne färg, ca 10-20 minuter.