Minestronesoppa

30 min
4
Minestronesoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 200 g kidneybönor
  • 5 st små potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st zucchini
  • 0,5 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater
  • 150 g minipasta
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 l vatten
  • 4 skivor lantbröd

Gör så här

  1. Ansa och skala potatisen, grönsakerna och löken. Skär allt i skivor, potatisen och morötterna i lite tunnare skivor än de övriga grönsakerna. Skölj kidneybönorna i ett durkslag.
  2. Plocka upp tomaterna ur tomatjuicen och tärna dem grovt. Svetta alla grönsakerna utom bönorna i en rymlig kastrull med lite olivolja utan att de får färg. Slå på vatten, grönsaksbuljong och tomaterna och låt sjuda i ca 15 minuter.
  3. Koka under tiden pastan "al dente", spola den kall och ställ åt sidan. Rör ner kidneybönorna och pastan i grytan med grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar och gör ett snabbt uppkok. Servera med en skiva grillat lantbröd och gärna pesto.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept