Bruschetta

Bruschetta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Bruschetta

8 ingredienser

20 min

En italiensk klassiker som kan göras stor som en middagsmacka eller liten som tilltugg.

Ingredienser

portioner
  • 4 kvisttomater
  • 125 g buffelmozzarella
  • 2 skivor lantbröd (gärna italienskt)
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Gnid in brödet i olivolja med en av vitlöksklyftorna och stek det i pannan eller grilla i ugn. Dela brödet på hälften diagonalt och lägg åt sidan.
  2. Skär tomaterna i tärningar och lägg i en bunke. Pressa i resten av vitlöken. Hacka persiljan och rör i. Droppa i olivolja efter smak och salta och peppra.
  3. Kvarta mozzarellan. Lägg upp brödet på ett fat, lägg på tomatröran och toppa med mozzarellan.