Bruschetta

20 min
4
Bruschetta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En italiensk klassiker som kan göras stor som en middagsmacka eller liten som tilltugg.

4 september 2008
20 min
4

Du behöver

  • 4 st kvisttomater
  • 125 g buffelmozzarella
  • 2 skivor italienskt lantbröd
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe bladpersilja
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Gnid in brödet i olivolja med en av vitlöksklyftorna och stek det i pannan eller grilla i ugn. Dela brödet på hälften diagonalt och lägg åt sidan.
  2. Skär tomaterna i tärningar och lägg i en bunke. Pressa i resten av vitlöken. Hacka persiljan och rör i. Droppa i olivolja efter smak och salta och peppra.
  3. Kvarta mozzarellan. Lägg upp brödet på ett fat, lägg på tomatröran och toppa med mozzarellan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept