Rotelle

4

Du behöver

  • 600 g ricottaost
  • 500 g bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 8 färska lasagneplattor
  • 1 ägg
  • 0,5 dl olivolja
  • 100 g mozzarella
  • 1 sats bechamelsås (se tv4.se/mat)
  • 1 dl tomatsås (se tv4.se/mat)

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken tillsammans med spenaten, ställ åt sidan och låt kallna. Skär sedan det kalla spenatfräset fint och blanda med ricottan. Droppa i lite olivolja, salta, peppra och blanda till en jämn smet. Bred ut pastaplattorna och lägg lite ricottaröra som en tjock sträng på och rulla ihop den till ett avlångt rör, ungefär som en rulltårta. Vispa upp äggulan och pensla på för att limma ihop den lösa ändan av rullen. Skär i bitar (som kanelbullar). Häll hälften av bechamelsåsen i botten av en ugnsfast form och ställ snurrorna i rad bredvid varandra. Täck med resten av bechamelsåsen och en sträng tomatsås. Riv över mozzarellan och grädda i ugnen på 180 grader ca 15-18 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept