Pasta med lax

30 min
4
Pasta med lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 500 g pasta
  • 600 g laxfilé
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 st citroner
  • 1 st lime
  • 1 st gul lök
  • 1 pkt fryst bladspenat
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 krm muskot, finriven
  • 1 bit parmesanost
  • 1 burk créme fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten.
  2. Tina bladspenaten.
  3. Dela laxen i fyra delar och lägg den i en ugnfast form. Pressa citronsaften över laxen och häll på vinet. Tillsätt vatten så att vätskan täcker laxen. Krydda med salt och citronpeppar.
  4. Lägg folie över formen och sätt in på 220 grader i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Pressa vattnet ur bladspenaten med hjälp av en potatispress. Finhacka löken. Fräs spenaten och löken i en stekpanna. Tillsätt salt, peppar och muskotpulver.
  6. Blanda pastan med spenaten och tillsätt lite riven parmesan så att den får smälta. Ta ut laxen och lägg upp på ett fat tillsammans med pastan. Pressa lite lime över och garnera med parmesan.
  7. Servera pastan tillsammans med créme fraiche smaksatt med pressad citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept