Halstrad gös med gräddkokta rödbetor

30 min
4
Halstrad gös med gräddkokta rödbetor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Lättlagat

Basilika, dijonsenap och grädde sätter smak på den här läckra sommarfisken med färska primörer som tillbehör.

24 augusti 2009
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 800 g gösfilé med skinn
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 1 kg färskpotatis
  • 6 st vårlökar
  • 1 tsk farinsocker
  • 600 g rödbetor
  • 2 msk dijonsenap
  • 5 dl grädde
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • fårost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatisen mjuka i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter.
  3. Skala rödbetorna och strimla dem i stavar. Koka stavarna i grädde tills de blir mjuka, men inte sönderkokta.
  4. Rör ner senapen och smaka av med salt och peppar.
  5. Dela vårlöken på mitten och grilla den i en grillpanna eller i ett stekjärn.
  6. Lägg över i en ugnsfast form, salta och peppra och strö över lite farinsocker.
  7. Sätt in vårlöken i ugnen cirka 5 minuter.
  8. Putsa av (efterfjälla) gösfilén försiktigt, stycka den i två snedskurna bitar och stek den sedan i en teflonpanna med några droppar olivolja. Stek skinnsidan förstt! Salta och peppra.
  9. Lägg upp potatis, gös och gräddkokta rödbetor och smula över fårost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept