Tagliatelle di pollo

4

Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g kycklingbröst
  • 300 g bladspenat
  • 0,5 gul lök
  • 150 g getost
  • 4 dl grädde
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • pinjenötter
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan. Skiva kycklingbrösten i tunna skivor. Skiva örterna och vitlöken. Medan pastan kokar: stek vitlöken mjuk i lite olivolja utan att den tar färg. Lägg i kycklingen och låt den börja fräsa. Häll i grädde, örterna och smula i getosten. Koka ihop tills getosten har smält, ställ åt sidan. Stek bladspenaten med den finhackade löken. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Häll av pastan och låt ånga av, vänd ner den i grädden och koka ihop. Lägg upp spenaten i botten av en tallrik, strö på lite rostade pinjenötter, toppa med tagliatellen, en sträng olivolja och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept