Risotto Pescatora

4

Du behöver

  • 4 dl avorioris
  • 600 g fryst seafoodmix utan krabbsticks
  • 4 havskräftor
  • 80 g smör
  • 2 msk italiensk jungfruolja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl persilja
  • 1 dl gul lök
  • 2 vitlösklyftor
  • 5 msk fiskfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 500 g tomatsås på burk
  • 7 dl vatten
  • 1 kg färska blåmusslor med skal

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i smör och jungfruolja ca två minuter. Tillsätt avorioriset och rör om en stund. Tillsätt den tinade seafoodmixen och alla andra ingredienserna en efter en och avsluta med vatten. Risotton ska tillagas på medelstark värme, ca 25-30 minuter eller tills riset har sugit upp all vätska. Plocka ur havskräftorna, lägg upp risotton på ett stort fat, lägg tillbaka havskräftorna på risotton som garnering och strö över hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept