Musselpasta

4

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 500 g färsk pasta
  • 1 gul lök
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 150 g bladpersilja
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och kasta de som är döda. Hacka löken, hälften av vitlöken, halva chilin och lite av persiljestjälkarna och fräs i en kastrull. Häll i musslorna, och fräs under lock i ytterligare 1 minut. Häll i vinet och låt koka tills alla musslor öppnat sig.
  2. Sila av buljongen i en annan kastrull och koka ned den till halva mängden.
  3. Skiva resten av vitlöken tunt, strimla resten av chilin och persiljan.
  4. Koka pastan och häll av vattnet.
  5. Fräs resten av vitlöken och chilin i rikligt med olivolja, häll i musslorna, persiljan och pastan. Koka in lite av buljongen och krydda med svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept