Kyckling saltimbocca

4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 4 skivor parmaskinka
  • 12 salviablad
  • 4 msk smör
  • salt & peppar
  • olivolja
  • 1,5 dl marsalavin
  • 1 tsk socker
  • 1 citron
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 500 g potatisgnocchi
  • 3 sorters sallad
  • 1 kruka basilika
  • 1 ask cocktailtomater
  • 250 g svamp
  • 8 sticklökar
  • 1 Paket italiensk dressing

Gör så här

  1. Skär kycklingbrösten i ett fjärilssnitt och banka ut försiktigt med knuten hand. Lägg ut 3 st salviablad på varje kycklingbröst och täck därefter denna sida med parmaskinka.
  2. Salta och peppra, vänd de späckade schnitzlarna i mjöl och stek dem i smör tills de är gyllenbruna, men inte genomstekta. Häll i vinet och låt det bräsera klart i pannan, dra den sedan åt sidan.
  3. Skölj salladen, plocka ner den grovt och blanda den i en bunke. Cocktailtomaterna och svampen delas och bryns sedan tillsammans med sticklöken.
  4. Pastan kokas i rikligt saltat vatten i ca 2-3 minuter, häll av pastan ordentligt och låt den ånga av. Stek den sedan lätt i smör. Blanda dressingen enligt anvisningen på paketet. Häll på salladen och lägg upp allting. Avsluta såsen genom att röra i citronsaft, socker och smör i vinet efter att du har tagit upp kycklingbrösten ur pannan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept