Höstabborre

4

Du behöver

  • 8 abborrar (ca 300 g)
  • 400 g kantareller
  • 4 sticklökar
  • 12 potatisar
  • 0,5 l gräddfil
  • 100 g dill
  • 50 g gräslök
  • 1 dl mjöl
  • 50 g smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med dillstjälkar och salt. Flå och rensa abborren så det bara återstår filéerna på ryggraden. Skär kantarellerna i mindre bitar om det behövs och kvarta löken. Skär dillen och gräslöken fint och vänd ner den i gräddfilen. Pressa i citronsaften, salta, peppra och ställ åt sidan. Salta och peppra abborren. Vänd den i mjöl och stek i både smör och olivolja tills den fått gyllenbrun färg. Lägg över i en ugnsfast form och stek klart i ugnen på 150 grader. Under tiden: stek svampen, den nykokta potatisen och löken i en panna med en klick smör. Servera med den kalla såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept