Grillmix

4

Du behöver

  • 250 g kycklingbröst
  • 250 g helleflundra
  • 250 g oxfilé
  • små grillspett
  • 4 bakpotatisar
  • 2 avokado
  • 4 kvisttomater
  • 1 lime
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk sweet chillisås
  • 1 kruka koriander
  • 50 g jalapenos i vinäger
  • 3 msk majsolja
  • salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Baka potatisarna i mikron 10 min. Blötlägg grillspetten. Dela kycklingen i tre långa delar. Skär fisken i 2 x 2 cm kuber. Trä upp kyckling, kött och fisk separat på spett. Salsa: Tärna avokado och tomat i cm-stora kuber. Finhacka lök och vitlök. Strimla koriandern. Grovhacka jalapenosen. Pressa i limen och rör i sweet chili-såsen och matoljan, salta och peppra. Ta ut bakpotatisen. Snitta och lägg i lite smör. Salta och peppra spetten. Grilla i turordningen: kyckling, oxfile och helleflundra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept