Grekiska lammbifteki med lätt kaneldoft

4

Du behöver

  • 350 g lammfärs
  • 150 g fläskfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,25 dl oregano
  • 0,25 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 nypa kanel
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 8 st skivor bacon

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i blöt i lite vatten eller mjölk. Blanda färsen och samtliga kryddor. Vänd ner det uppvispade ägget och det blötlagda ströbrödet i färsen, avsluta med olivoljan.
  2. Forma färsen till 8 st lika stora puckar, linda baconet runt varje puck.
  3. Stek biffarna i en het panna tills de har fått fin färg och avsluta med att baka dem i ugnen på 175 grader i 4-5 minuter.
  4. Servera förslagsvis med tzatziki, sallad och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept