Foccacia capri

12

Du behöver

  • 1 påse foccaciamix
  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 500 g mozzarella
  • 20 skivor skinka
  • 250 g champinjoner
  • Tomatsås:
  • 1 kg passerade tomater
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås:
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i hälften av olivoljan tills det får lite färg. Glasera sedan med sockret. Vänd i de krossade tomaterna, koka i några minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Rör avslutningsvis i resten av olivoljan och basilikan, grovhackad. Kyl ner.
  3. Foccacia:
  4. Blanda ut jästen och olivoljan i vattnet, arbeta i mjölet till en smidig deg (den blir ganska lös). Jobba kraftigt med degen i minst 10 minuter. Täck över med en handduk och låt jäsa i 20 minuter. Dela degen i två jämnstora bitar, olja händerna och arbeta ut dem på bakplåtar, 30x50 cm.
  5. Lägg på tomatsåsen, fördela ut champinjonerna, skinkan och mozzarellan. Låt jäsa.
  6. Baka sedan klart i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter. Servera gärna med en blandad sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept