Sabayonne freddo med färska bär

Sabayonne freddo med färska bär
Foto: TV4

Sabayonne freddo med färska bär

Av: Malin - Kalix

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 m

Italiensk äggkräm med lättvispad grädde och färska bär som toppas med mörk choklad.

Tips! Prova att byta ut bären mot frukt eller marsalavinet mot apelsinjuice.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk marsalavin
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl hallon
  • mörk choklad, riven (minst 70 %)

Gör så här

  1. Blanda äggulor, socker och marsalavin i en tjockbottnad kastrull. Vispa kraftigt på medeltemperatur. Sluta inte vispa! Vispa tills äggkrämen tjocknat och blivit fluffig.
  2. Låt såsen kallna. Vispa lätt grädden och vik ned äggkrämen ned i grädden. Låt stå kallt till servering.
  3. Häll äggkrämen i ett glas, varva med olika bär och avsluta med riven choklad.