efter stängning markus

Så gör du hemgjord korv

Korv med mos kan vara så mycket mer än bara korv med mos. Axel och Charlotta utmanas att göra korv med mos värdig Markus Aujalay! Hemgjord korv, stoppad för hand med ett perfekt mos och välsmakande tillbehör. Se ovan hur det går för kockarna i Efter stängning!

Tips från Markus – det här behöver du tänka på för att göra riktigt god korv med mos från grunden:

  1. Tänk på att ha lagom med fett i korven, har du för lite blir korven torr. Välj ett kött med fetare fetthalt eller tillför lite späck.

  2. Smaksättning är såklart väldigt viktig. Välj ett fint kött och goda kryddor. Stek sedan en liten bit av köttet och smaka av kryddningen innan du stoppar korven.

  3. Satsa på riktigt bra tillbehör och ett gott mos. Välj rätt potatissort och se till att den är av mjölig sort. Mandelpotatis är bra till mos, det är en mjölig potatis med mycket smak.

Här hittar du recepten från programmet!

Vitlöksdoftande lammkorv med mandelpotatismos, tzatziki och friterad lök

Lamm- och högrevskorv med mandelpotatismos och rostad paprikasallad