Så doppar du i choklad

POPULÄRT
koket.se
Så tempererar du choklad
Foto: Hélen Pe
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Så doppar du i choklad

3 ingredienser

Konditor Sara Aasum Hultberg visar hur du snyggt och enkelt doppar godsaker i choklad. Dessutom får du även tips på hur du dekorerar godiset fint.

Nyfiken på hur man tempererar choklad? Klicka här så visar Sara dig!

Här hittar du Saras goda recept på smörkola.

Se Sara Aasum Hultberg laga receptet

logo

Ingredienser

  • godis (t ex kola)
  • choklad
  • ev frystorkade hallon

Gör så här

  1. Smält och temperera chokladen du vill använda.

Heldoppat godis

  1. Lägg ner godisbiten i den smälta chokladen. Se till att hela biten täcks av choklad.
  2. Plocka upp med hjälp av en gaffel, torka av överflödig choklad mot bunkens kant.
  3. Lägg ner på ett bakplåtspapper och dra biten över pappret så att ytterligare överflödig choklad tas bort.
  4. Dekorera eventuellt efter eget önskemål.

Halvdoppat godis

  1. Doppa halva godisbiten i smält choklad.
  2. Torka av överflödig choklad mot bunkens kant.
  3. Lägg på bakplåtspapper. Dekorera eventuellt efter eget önskemål.