S’mores banana whoopie pie

S’mores banana whoopie pie
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Du behöver

Whoopies

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg

Schweizisk maräng

  • 300 g socker
  • 150 g äggvita
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Dekoration och garnering

  • 100 g mörk choklad, 50 %
  • 1 banan
  • 1 msk muscovadosocker
  • 50 g jordnötter

Gör så här

  1. Whoopies
    Sätt ugnen på 175 grader. Rita runda cirklar, ca 4-5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa socker och smör fluffigt. Vispa i ägget. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sikta ner blandningen i smöret. Blanda ner mjölk och rör till en slät smet.
  3. Fyll en spritspåse med slät tyll och spritsa till runda kakor. Grädda i ca 8-10 min.
  4. Maräng
    Använd gärna en köksmaskin med metallskål och ballongvisp. Häll äggvitan och socker i skålen och ställ över ett vattenbad. Blanda ned vitvinsvinäger.
  5. Vispa marängen över vattenbadet tills den når en temperatur på 65 grader. Sätt i köksmaskinen och vispa tills den blir rumsvarm.
  6. Dekoration och garnering
    Smält den mörka chokladen över ett vattenbad.
  7. Dela 1 banan i små bitar och stek i 1 msk muscovadosocker. Hacka 50 g jordnötter.
  8. Blanda lite av den smälta chokladen med marängen så det blir ett fint mönster.
  9. Montering
    Lägg en skiva banan på en kaka och spritsa på lite av marängen. Doppa ”locket” i chokladen och sätt den på bananen och marängen. Strö över de hackade jordnötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept