Ryska plättar med löjrom

15 m + 3 h
4
Ryska plättar med löjrom
Foto: TV4
15 m + 3 h
4

Du behöver

  • 2 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 50 g vetemjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 1 äggula
  • 2-3 krm salt efter smak
  • 1 dl öl
  • 1 äggvita

Tillbehör:

  • 1-2 msk Kalix löjrom
  • 2 msk gräddfil
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Värm mjölken så den blir ljummen och blanda med jästen.
  2. Vispa ner mjölet, äggulan, salt och ölen. Låt stå i några timmar och jäsa.
  3. Vispa äggvitan hårt. Blanda försiktigt ner äggvitan i smeten.
  4. Grädda i panna precis före servering.
  5. Lägg upp blinierna på fat och klicka på rommen. Lägg gräddfilen och rödlöken vid sidan, garnera med en dillkvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept