Ryska grovlimpor

Ryska grovlimpor
Foto: TV4

Ett grovt och saftigt bröd. Servera gärna rysk rödbetssoppa till, så blir hela måltiden etnisk.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, ca 37°
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 5 dl rågmjöl
  • 5 dl rågsikt
  • ca 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vattnet. Arbeta in övriga ingredienser, sist vetemjölet. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda degen väl. Dela den och forma två runda bröd. Doppa ovansidan i rågmjöl och lägg dem på en plåt med bakpapper. Jäs 35-40 minuter under duk.
  3. Värm ugnen till 200°. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept