I samarbete med Scan

Ryggbiff med lök och råstekt potatis

20 m
4
Ryggbiff med lök och råstekt potatis
Från Scan

Så enkelt och så gott. Med bra kvalitet på råvarorna behövs inte fler ingredienser för en riktigt lyckad middag!


5 september 2016
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 4 skivor Scan ryggbiff (ca 600 g)
  • 4-6 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör

Servering

  • 800 g potatis, tärnad och råstekt
  • persilja

Gör så här

  1. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna på låg värme. Tillsätt lite vatten och salt. Efterstek under lock i cirka 5 minuter, håll varmt.
  2. Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek sedan biffarna på näst högsta värme, eventuellt i omgångar, 2-3 minuter per sida. Skär eventuellt ett snitt i kanten för att se när de är lagom stekta. Krydda med salt och peppar under stekningen.
  3. Lägg upp biffarna på varma tallrikar eller ett varmt fat. Späd i pannan med lite hett vatten eller buljong till sky, smaka av med salt och peppar. Lägg löken på köttet och häll över skyn.
  4. Servera med råstekt potatis och garnera med en persiljekvist.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept