Romsk potatissallad med schnitzel

Romsk potatissallad med schnitzel
Foto: Stefan Hellström
Från Nyhetsmorgon

Klassisk potatissallad som är ett måste på det romska julbordet! Här serveras den med en schnitzel.

Receptet är beräknat för 6-8 portioner.

14 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 8-10 potatisar
  • 7 st ägg, hårdkokta
  • 700 g ättiksgurka
  • 5 st lökar
  • 1,3 dl majonnäs
  • 5 msk olivolja
  • 3 krm salt
  • 2 msk vegeta, allkrydda
  • 500 g morötter
  • 500 g ärtor
  • olja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 5 dl mjöl
  • 6 dl ströbröd
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Olja till stekning, rejält tilltaget
  • citron

Gör så här

  1. Potatissallad
    Skala och koka potatisen.
  2. Skiva den i skivor.
  3. Skala och skiva äggen.
  4. Koka morötterna och ärtorna.
  5. Skala lökarna och skiva.
  6. Skala och skiva morötterna och ättiksgurka.
  7. Blanda morötter och ättiksgurka.
  8. Tillsätt majonnäs och de övriga ingredienserna.
  9. Blanda allt i en stor skål.
  10. Tillsätt olja, salt och peppar och blanda runt.
  11. Schnitzel
    Salta och peppra kycklingen.
  12. Vispa ägg och mjölk i en skål.
  13. Blanda mjöl och ströbröd på ett fat.
  14. Vänd först kycklingfiléerna i mjölet sen i mjölk med ägg och sist i ströbröd.
  15. Låt dem gärna ligga en stund så att paneringen stelnar.
  16. Stek schnitzlarna i rikligt med olja, det ska vara så mycket olja i pannan att den täcker kycklingen.
  17. Stek så att de blir genomstekta. Passa dem noga så att de inte blir brända.
  18. Ta upp dem ur pannan och låt dem rinna av på hushållspapper.
  19. Servera schnitzlarna genast med citronskivor eller klyftor tillsammans med potatissalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept