Russinris med kanel

Russinris med kanel
Foto: TV4

Russinris med kanel är ett lite sött ris och serveras som huvudrätt eller som ett tillbehör till kyckling. Receptet kommer från Albanien. Som tillbehör räcker satsen till fyra personer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2,5 dl långkornigt ris
  • 4,5 dl grönsaksbuljong
  • 50 g smör
  • 100 g sultanas, ljusa russin
  • 2 msk socker
  • 1 krm malen kanel

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och stek riset tills det är lite genomskinligt. Rör i buljongen och sjud riset i 5 minuter.
  2. Rör ner russinen och täck pannan med lock. Låt riset sjuda i ytterligare 15 minuter. Blanda samman socker och kanel och strö kanelsockret över riset och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept