Russin- och couscousdessert från Tunisien

Russin- och couscousdessert från Tunisien
Foto: TV4

Couscous till dessert? Ja, det äts i alla fall i Tunisien. Den här efterrätten brukar man servera i små skålar med het mjölk till. Rätten är både snabblagad och väldigt enkel. Passar även bra som mellanmål.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • 1 dl russin
  • 3 msk smör
  • 1 krm salt
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i couscousen, russinen, saltet och hälften av smöret. Lägg på locket och låt grynen svälla vid sidan om spisen i 6 minuter.
  2. Rör i sockret och resten av smöret. Servera eventuellt couscousen med het mjölk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept