Socker/saltad gurka och stekt vildsvin

4

Du behöver

  • 1 st gurka, cirka 500g
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk hackad timjan
  • 500 g vildsvinkött
  • 4 dl nakenhavre
  • 8 dl vatten
  • 8 msk crème fraiche
  • 4 msk riven pepparrot
  • 5 st vitlöksklyftor
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet.
  2. Stek det rosa, cirka 20 minuter i 200 grader.
  3. Låt det sedan vila kallt.
  4. Koka nakenhavre i vatten med lite salt cirka 15 minuter.
  5. Låt det svalna och hacka det.
  6. Blanda med crème fraiche, finriven vitlök och pepparrot samt salt till en sås.
  7. Skär gurkan i skivor på cirka ½ cm i tjocklek.
  8. Smaka av dem med salt, socker och timjan.
  9. Servera köttet i tunna skivor med gurkorna och vitlökssåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept