Rönnbärsglögg

Det är glöggtider nu och den här glöggen är väldigt enkelt att göra själv. Om ni inte har rönnbär så ta lingon eller hjortron eller nåt annat ni gillar. Gör en större mängd grundlag, ha den i kylskåpet och varm lite åt gången, med vin, när ni blir sugna. /Rune Kalf-Hansen

4 december 2009
4

Du behöver

  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rönnbär
  • 0,5 st vaniljstång (i små bitar)
  • 4 dl vitt vin

Gör så här

  1. Koka ihop vatten, socker och vaniljstången.
  2. Lägg i rönnbär i lagen, när den kokar. Stäng av värmen och låt bären dra i lagen minst 3 timmar.
  3. Mixa blandningen och sila den sedan.
  4. Blanda med vinet och värm upp utan att koka.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept