Kantarellsoppa med lingon

Från Nyhetsmorgon

I detta fall har jag gjort en buljong först, på rådjursben, för jag hade benen kvar från en varmrätt och gillar att allt ska användas. Har ni inga ben kan ni göra soppan utan buljong, då blir den vegetariskt också. /Rune Kalf-Hansen

4 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 l trattkantareller
  • 2 st gula lökar, hackade, ca 200g
  • 1,5 l rådjursbuljong eller vatten
  • 50 g smör
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl rårörda lingon
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek löken i lite smör.
  2. Tillsätt svampen, salta och peppra. Stek ca 5 minuter.
  3. Tillsätt buljong/vatten och koka ca 5 minuter till.
  4. Mixa soppan med resten av smöret. Tillsätt vinäger, salt och peppar.
  5. Servera soppan med lingonen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept