Gratinerad sallad med papperrot och mynta

Gratinerad sallad med papperrot och mynta
Foto: Charlotte Gawell
Från Nyhetsmorgon

Smaksatt varm sallad. I juli är isbergssalladen som allra bäst. Jag tänker mig den här rätten som en lätt lunchrätt, gärna med en god fiskbit till.

11 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 huvuden isbergssallad eller annan sallad (700 g)
  • 4 msk hackad mynta
  • 6 msk finriven pepparrot (60 g)
  • 2 dl finriven ost (80 g)
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Dela salladshuvudena. T abort den grova stocken i mitten.
  2. Lägg salladen i en ugnsform. Fördela mynta och pepparrot på halvorna, sedan osten och oljan samt saltet.
  3. Gratinera under grillen 2-3 minuter tills osten har smält.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept