Gratinerad sallad med papperrot och mynta

Gratinerad sallad med papperrot och mynta
Foto: Charlotte Gawell
Rune Kalf Hansen
Rune Kalf Hansen

Gratinerad sallad med papperrot och mynta

Av: Rune Kalf Hansen

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Smaksatt varm sallad. I juli är isbergssalladen som allra bäst. Jag tänker mig den här rätten som en lätt lunchrätt, gärna med en god fiskbit till.

Ingredienser

portioner
  • 2 isbergssallad (eller annan sallad, 700 g)
  • 4 msk mynta, hackad
  • 6 msk färsk pepparrot, finriven [60 g]
  • 2 dl ost, finriven [80 g]
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Dela salladshuvudena. T abort den grova stocken i mitten.
  2. Lägg salladen i en ugnsform. Fördela mynta och pepparrot på halvorna, sedan osten och oljan samt saltet.
  3. Gratinera under grillen 2-3 minuter tills osten har smält.