Sockersaltad ekologisk gurka med stekt strömming och vitlök

Sockersaltad ekologisk gurka med stekt strömming och vitlök
Foto: Charlotte Gawell
Från Nyhetsmorgon

priset på strömming bevisar att kvalitet inte behöver vara dyrt. Köp strömmingsfilé om ni inte vill rensa själva. Det är väldigt enkel mat att laga.

11 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • Sockersaktad gurka
  • 4 små gurkor eller bitar av större gueka (600 g)
  • 2 msk socker
  • 2 msk salt

Stekt strömming

  • 500 g strömmingsfilé
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk grov senap
  • 3 msk hackad körvel
  • 16 st skalade vitlöksklyftor
  • solrosolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dela gurkorna. Lägg dem på ett fat och strö på salt och socker.
  2. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Lägg dem på en skärbräda med skinnet nedåt.
  3. Blanda crème fraiche, senap, körvel, salt och peppar. Bred det på strömmingen och rulla ihop dem. Det som blir över av crème freiche-blandningen och serveras till den stekta fisken.
  4. Stek strömingen i olja tillsammans med vitlöksklyftorna cirka 10 minuter på medelvärme. Servera strömmingen med gurkorna och crème fraichen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept