Grönkålssallad med valnötter, rödlök och äpplen

Rune Kalf Hansen

Grönkålssallad med valnötter, rödlök och äpplen

Av: Rune Kalf Hansen

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Vi älskar sallad! Vi har lärt oss äta ruccola, som är lite besk. Nu är det dags att ta nästa steg och använda grönkålen rå som sallad. Den är fantastisk god, smakrik, näringsrik och gillar vinter. /Rune Kalf-Hansen

Ingredienser

portioner
  • 1,25 l grönkål, finstrimlad [ca 250 g]
  • 1 rödlök, i fina skivor, [ca 100 g]
  • 2 äpple, i tärningar, ca 200 g
  • 75 g valnötter, hackad
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda grönkål, lök, äpplen och valnötter.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar till en dressing.
  4. Blanda salladen med dressingen.