Grönkålssallad med valnötter, rödlök och äpplen

Från Nyhetsmorgon

Vi älskar sallad! Vi har lärt oss äta ruccola, som är lite besk. Nu är det dags att ta nästa steg och använda grönkålen rå som sallad. Den är fantastisk god, smakrik, näringsrik och gillar vinter. /Rune Kalf-Hansen

3 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,25 l finstrimlad grönkål, ca 250 g
  • 1 st rödlök i fina skivor, ca 100 g
  • 2 st äpplen i tärningar, ca 200 g
  • 75 g hackad valnötter
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda grönkål, lök, äpplen och valnötter.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar till en dressing.
  4. Blanda salladen med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept