Kyckling med gröna oliver och ärter

Kyckling med gröna oliver och ärter
Foto: Charlotte Gawell
Från Nyhetsmorgon

Ekologiska kycklingar är stora, därför räcker det med två lårfiléer. Kycklinglåren använder jag eftersom de är goda, saftiga och smakrika.

11 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora urbenade kycklinglår (600 g), delade i 2 delar
  • 4 st timjanskvistar
  • 1 l gröna ärter (500 g)
  • 2 dl oliver med kärnor
  • 50 g smör
  • salt och peppar
  • lite fuktigt steksnöre

Gör så här

  1. Krydda insidan av kycklingbitarna med salt och peppar. Lägg en timjanskvist på varje kycklingbit. Fukta steksnöret så att det inte tar eld. Knyt ihop bitarna med steksnöret. Salta och peppra på utsidan. Grilla kycklingen. Den kan också stekas i stekpanna eller ugn ockå, cirka 20 minuter.
  2. Koka upp saltat vatten. Lägg i ärterna och koka dem i 2 minuter. Slå av vattnet och tillsätt oliver, kapris, smör, salt och peppar. Servera ärterna med kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept