Inlagd sill med rabarber, hembakt knäckebröd och färskost

4

Du behöver

Sill

  • 3 st utvattnade sillfiléer i bitar, ca 250 g
  • 1 dl ättikssprit 12%
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 st gul lök i skivor, ca 100g
  • 1 bit rabarber i mindre bitar, ca 100g

Knäckebröd

  • 2,5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 dl rågflingor
  • 5-6 dl rågmjöl
  • 0,75 tsk salt

Till servering

  • 2 dl färskost
  • 4 msk hackad basilika

Gör så här

  1. Koka ihop vatten, ättika och socker.
  2. När det kokar, ha i löken och rabarbern.
  3. Låt lagen svalna.
  4. Tillsätt sillen och låt det stå minst 24 timmar.
  5. Bland allt till en deg.
  6. Låt jäsa minst 2 timmar, gärna i kylen över natten.
  7. Dela upp degen i cirka 10 portionsbitar.
  8. Kavla ut tunt.
  9. Baka i 200 grader cirka 10 minuter.
  10. Servera sillen med knäckebröd, färskost och hackad basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept