Rumpstek a la Bercy

Rumpstek a la Bercy
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rumpstek a la Bercy

13 ingredienser

Rumpstek stod ofta på matsedlarna förr. Det är kött skuret ur den förlängda rostbiffen. Rumpsteken ska vara långsmal och ha en liten fettrand och stekas rosa. Bercy är en stadsdel i Paris, känd för sina många vinmagasin.

Ingredienser

portioner
  • 4 rumpstekar (à 200 g)
  • salt
  • vitpeppar

Kryddsmör

  • 2 dl vitt vin
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk koncentrerad köttfond
  • 75 g smör
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 1 tsk citron, pressad
  • salt
  • vitpeppar

Till servering

  • 250 g grön sparris, kokt
  • 4 port pommes frites

Gör så här

  1. Kryddsmör: Skala och hacka schalottenlöken fint. Koka upp vinet med löken och köttfonden. Sjud tills bara lite vätska återstår. Hacka persiljan. Låt lökblandningen svalna och blanda med smör och persilja. Krydda med salt, peppar och citron. Kyl kryddsmöret till servering.
  2. Stek köttbitarna i het stekpanna och krydda med salt och peppar. Köttet ska bli rosa med vackert gyllenbrun yta. Räkna med ca 2 minuter på varje sida.
  3. Servera genast med kryddsmöret, kokta grönsaker och pommes frites.