Rulltårta med hallonsylt

Rulltårta med hallonsylt
Foto: TV4

Snabb att baka och blir bara godare av att ligga till sig en stund. Passa bara ugnen! Det är lätt att bränna den tunna smeten.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kaffegrädde
  • Fyllning:
  • 2 dl hallonsylt
  • ev. lite smält smör
  • lite strösocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°, Lägg ett bakpapper i en långpanna, pensla eventuellt med smält smör.
  2. Vispa ihop ägg och socker vitt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta. Tillsätt därefter grädden. Bred ut smeten i pannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
  3. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper när den är klar. Dra bort bakpappret och bred på sylten. Rulla ihop kakan från kortändan och lägg den med skarven ner att kallna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept