Rulltårta

Rulltårta
Foto: TV4

Vanligaste fyllningen i en rulltårta är sylt eller äppelmos. Här bjuder vi på en lyxigare variant med grädde och kakao.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 5 msk strösocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Klä en långpanna med bakpapper, pensla ev. med smält margarin.
  2. Vispa ägg och socker vitt, vänd ner mjöl blandat med bakpulver.
  3. Bred ut smeten i pannan, grädda mitt i ugnen 5 minuter.
  4. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper. Dra av bakpappret och lägg en urvriden handduk över.
  5. Blanda socker och kakao, rör ut det med grädden lite i taget. Rör utan att vispa till en tjock kräm som breds över den svalnade kakan.
  6. Rulla ihop från kortändan, lägg kakan kallt med skarven ner.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept