Rulltårta

26 januari 2009
Rulltårta
Foto: TV4
Mjuka kakor

Vanligaste fyllningen i en rulltårta är sylt eller äppelmos. Här bjuder vi på en lyxigare variant med grädde och kakao.

Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 5 msk strösocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Klä en långpanna med bakpapper, pensla ev. med smält margarin.
  2. Vispa ägg och socker vitt, vänd ner mjöl blandat med bakpulver.
  3. Bred ut smeten i pannan, grädda mitt i ugnen 5 minuter.
  4. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper. Dra av bakpappret och lägg en urvriden handduk över.
  5. Blanda socker och kakao, rör ut det med grädden lite i taget. Rör utan att vispa till en tjock kräm som breds över den svalnade kakan.
  6. Rulla ihop från kortändan, lägg kakan kallt med skarven ner.
Kommentera receptet

Fler goda recept