Ismaliya – ostkaka

Ismaliya – ostkaka
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Ismaliya – ostkaka

Av: Roy Fares, Christina Saliba

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Ingredienser

  • 150 g osaltat smör
  • 500 g mozzarellaost
  • 250 g ricotta
  • Kataifi
  • 1 msk rosenvatten

Sockerlag

  • 1 msk apelsinblom
  • 5 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • citron

Gör så här

  1. Smörj och ströa en rund pajform, 24 cm i diameter.
  2. Smält 150 g smör.
  3. Klipp kataifidegen i små bitar, blanda ihop med det smälta smöret.
  4. Fördela hälften av kataifidegen på botten av pajformen.
  5. Tvätta mozarellan och riv den.
  6. Blanda ut den med ricottaosten och rosenvattnet.
  7. Fördela osten i ett jämt lager över kataifidegen.
  8. Fördela resterande kataifideg över osten.
  9. Grädda i 35-40 minuter i ugnen tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
  10. Ta ut pajen ur ugnen.
  11. Låt stå några minuter.
  12. Nu är det klart att servera! Häll över sockerlag efter smak på tallriken.

Sockerlagg

  1. Koka ihop socker, vatten och citronsaften till 104 grader eller i 7 minuter.
  2. Ställ åt sidan och smaksätt med apelsinblom.