Rouille

Rouille
Foto: TV4

Rouille är en fransk röra. Man använder dem som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd. Rouille är ett måste till fransk fisksoppa.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 skivor vitt formbröd
  • 2 äggulor
  • 1 röd piri piri
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)

Gör så här

  1. Kantskär brödet och lägg det i blöt i 5 minuter i lite vatten. Ta upp och krama ur brödet. Lägg det urkramade brödet tillsammans med äggulorna och pressad vitlök i en rundbottnad skål eller enklast i matberedare.
  2. skär chilin på längden, kärna ur och finhacka fruktköttet. Blanda ner det i skålen. Rör om eller mixa. Lös upp saffranet i hett vatten.
  3. Tillsätt olivoljan droppvis under omrörning eller mixning. Smaksätt med paprikapulver, saffran och salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept