Rotsakssoppa med savoykål

Rotsakssoppa med savoykål
Foto: TV4

Härligt mustig och mättande soppa. Passar utmärkt som vardagsmiddag med slantad korv eller frikadeller i soppan eller efter söndagsutflykten. Soppan passar perfekt att förbereda i god till och blir bara godare att få stå och dra någon dag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 morötter
  • 50 g kålrot
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 savojkålhuvud

Gör så här

  1. Skala morot, kålrot, potatis och lök. Hacka löken fint. Skär rotfrukterna i tärningar. Lägg allt i en kastrull och häll på buljongen. Lägg på lock, krydda med örtsalt och tomatpuré och sjud på svag värme i 20 minuter.
  2. Skär savojkålen i 4 smala klyftor. Låt klyftorna sjuda med de sista 5 minuterna av koktiden.
  3. Lyft över en klyfta i taget i fyra varma, djupa tallrikar. Slå soppan runt om och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept