Rotsaksgratäng med bacon

Rotsaksgratäng med bacon
Foto: TV4

En gratäng med mycket gott i som kan göras hur stor som helst, det är bara att dubblera receptet. Ett mustigt bröd och en god sallad gör det till en hel måltid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 st morötter, i bitar
  • 4 st palsternackor, i bitar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250 g bacon eller skinka, tärnad
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk + kokspad
  • 2-3 dl riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg rotsakerna i en kastrull, smula ner buljongen och slå på vatten så det precis täcker. Koka sakta tills de är knappt mjuka. Lägg över i ugnsform.
  3. Fräs baconet snabbt och lägg över grönsakerna.
  4. Fräs ihop margarin och mjöl, späd med mjölk och kokspad, krydda och koka 10 min. Rör ned osten och slå såsen i formen.
  5. Gratinera i ugn tills ytan får färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept