Rotsaksgratäng med bacon

Rotsaksgratäng med bacon
Foto: TV4

En gratäng med mycket gott i som kan göras hur stor som helst, det är bara att dubblera receptet. Ett mustigt bröd och en god sallad gör det till en hel måltid.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4-6 st morötter, i bitar
  • 4 st palsternackor, i bitar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250 g bacon eller skinka, tärnad
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk + kokspad
  • 2-3 dl riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg rotsakerna i en kastrull, smula ner buljongen och slå på vatten så det precis täcker. Koka sakta tills de är knappt mjuka. Lägg över i ugnsform.
  3. Fräs baconet snabbt och lägg över grönsakerna.
  4. Fräs ihop margarin och mjöl, späd med mjölk och kokspad, krydda och koka 10 min. Rör ned osten och slå såsen i formen.
  5. Gratinera i ugn tills ytan får färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept