Rotisserad kyckling

Rotisserad kyckling
Foto: TV4

Den här kycklingen steks hel på spett som sakta vänds för att värmen ska bryna den jämnt och laga den till bästa saftighet och mörhet. Man kan rotissera i en vanlig ugn eller över en träkolsgrill, men det förutsätter att man har tillgång till ett spett med motor.

28 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • 1 citron
  • salt och malen vitpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk grillkrydda

Du behöver också:

  • bomullsgarn
  • stekspett med motor

Gör så här

  1. Torka av kycklingen och gnid den ut- och invändigt med citron. Krydda ordentligt med salt och vitpeppar.
  2. Bind upp kycklingen med bomullsgarn och trä upp den på spettet. Smält smöret och blanda ner grillkryddorna.
  3. Rotissera kycklingen i ugnen eller över träkolsbädd. Pensla då och då med smör/ kryddblandningen. Tillagningen tar mellan 3/4 och 1 timme, beroende på kycklingens storlek.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept