Rotfruktssoppa

Rotfruktssoppa
Foto: TV4

Laga den här soppan av alla våra underbara rotfrukter! Välj och blanda efter tycke och smak. Det går inte att misslyckas. En mixer är till god hjälp när du ska laga den här soppan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g rotselleri
  • 100 g kålrot
  • 100 g morötter
  • 1 purjolök
  • 50 g smör
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm timjan
  • 1 persiljekvist
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala, ansa och skölj grönsakerna. Spara lite morot, rotselleri och kålrot till garnering. Strimla rotselleri, kålrot och morot. Skiva purjolöken. Smält smöret i en kastrull och låt grönsakerna fräsa på svag värme utan att de tar färg. Tillsätt 1/2 liter buljong, timjan och en persiljekvist. Sjud på svag värme tills grönsakerna är mjuka.
  2. Kör grönsakerna i matberedare eller mixer till en fin, slät puré. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt resten av buljongen, grädde och mjölk. Koka upp soppan och krydda med salt och nymalen peppar.
  3. Strimla de sparade bitarna morot, rotselleri och kålrot. Koka strimlorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Servera soppan i varma tallrikar och garnera med de lättkokta rotfruktsstrimlorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept