Rotfruktspytt med svamp och äggröra

Rotfruktspytt med svamp och äggröra
Foto: TV4

En pytt är alltid lätt att laga. Vill du byta ut det rökta fläsket mot en liten köttrest, så går det alldeles utmärkt. Den lena äggröran passar bra till både pytt och svamp.

13 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rökt bogfläsk
  • 1 gul lök
  • 50 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 6 potatisar av fast sort
  • 1 liter färska kantareller
  • salt och malen vitpeppar
  • Äggröra:
  • 8 ägg
  • 1 msk smör
  • 4 msk mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna fläskköttet. Skala och hacka löken. Skala rotselleri, palsternacka och potatis och skär i jämna tärningar. Fräs löken i smör, ta upp och lägg åt sidan. Fräs rotfrukterna mjuka i smör. Det tar ca 10 minuter. Låt fläsktärningarna steka med de sista minuterna av stektiden. Rör ner löken och blanda noga. Smaka om mer salt behövs och krydda i så fall med både salt och peppar. Häll varmt.
  2. Ansa och borsta kantarellerna. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen och lägg i smöret. Fräs svampen gyllengul och krydda med salt och peppar. Lägg kantarellerna ovanpå pytten.
  3. Äggröra: Smält smöret i en kastrull. Knäck ner äggen, häll i mjölken och salta och rör samman äggen med mjölken med en trägaffel. Värm äggröran på svag värme och rör försiktigt mot bottnen tills äggsmeten blivit mjukt krämig. Krydda, smaka av och forma ägg av äggröran. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast till pytten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept