Rotfruktsgratäng i matberedare

Rotfruktsgratäng i matberedare
Foto: TV4

Läcker, vegetarisk och lättgjord i matberedaren är den här vitlöksdoftande gratängen. Den går även att servera som tillbehör eller som rätt på buffébordet.

26 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g potatis
  • 100 g morötter
  • 50 g rotselleri
  • 50 g palsternackor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och vitpeppar
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skala och skölj rotfrukterna. Strimla dem, gärna i matberedare.
  2. Lägg strimlorna i en smord ugnssäker form. Blanda grädde och mjölk. Pressa i vitlöken och krydda med salt och nymalen peppar. Häll blandningen över rotfruktsstrimlorna.
  3. Grädda i ugnen i ca 40 minuter tills rotfrukterna är mjuka och gratängen är krämig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept