Rotfruktsfräs med köttbullar

Rotfruktsfräs med köttbullar
Foto: TV4

Lättkokta, lättfrästa rotfruktsstrimlor är ett sällsynt gott sätt att få i sig massor av fibrer och andra nyttigheter. Pröva det till köttbullar. Du som har bråttom köper färdiga köttbullar.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tjock skiva vitt bröd
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm strösocker
  • smör till stekning

Rotfruktsfräs:

  • 4 potatisar
  • 200 g kålrot
  • 200 g rotselleri
  • 2 morötter
  • salt och malen vitpeppar
  • olivolja och smör

Gör så här

  1. Köttbullar: Skala och skär löken i bitar. Fräs bitarna i smör och låt svalna. Riv brödet. Lägg köttfärs, lök, grädde, bröd, vatten, ägg, salt, nymalen peppar och socker i en skål. Blanda till en färs. Forma färsen till köttbullar. Stek dem i omgångar i smör i stekpanna tills de har fin färg och är genomstekta. Det tar 3- 4 minuter.
  2. Rotfruktsfräs: Ansa, skala, skölj och strimla rotfrukterna. Koka strimlorna ca 5 minuter i lättsaltat vatten med några droppar olivolja i. Ta upp strimlorna och låt rinna av.
  3. Hetta upp olja och smör i en panna. Fräs rotfruktsstrimlorna under omrörning tills de fått lite färg. Servera köttbullarna med rotfruktsstrimlorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept